Turva-tuotteen laadun ja varmuuden perään kannattaa huudella

Turvalukkarin silmiin osui hiljattain uutinen Tampereen Turvallisuuden ja työhyvinvoinnin messuilla havaituista puutteellisista henkilösuojaimista. Aluehallintoviraston työsuojelun tarkastuksissa monet suojaimista eivät täyttäneet niille asetettuja vaatimuksia merkintöjen tai käyttöohjeiden osalta.

AVI piti tulosta yllättävänä, koska jakelijan vastuuta oli korostettu jo ennakkoon ja tapahtuma oli suunnattu turvallisuusalan ammattilaisille. Jos alan ammattilaisillekin on myynnissä puutteellisia turva-alan tuotteita, voi vain kysyä, paljonko sellaisia on tarjolla tavallisille kuluttajille ja yrityksille suunnatuilla markkinoilla.

Edellytä todistusvoimaista turvallisuutta

Miten sitten voi tietää, että esimerkiksi turvalliseksi tai murtovarmaksi mainostettu tuote todella on sitä? Voiko turva-alan tuotteen laadun ja varmuuden määritellä vain sen markkinoija itse? No ei voi, vaikka valitettavasti tällaistakin tapahtuu.

Kun hankkii turvallisuustuotetta, kannattaa varmistaa, että se on

  • puolueettomasti testattu
  • standardoitu
  • vahinkovakuutusyhtiöiden hyväksymä.

Virallisen tutkimuslaitoksen testien läpäisseellä ja vakuutusyhtiöiden suosittelemalla tuotteella on selkeä todistearvo. Turvatuote todellakin turvaa aidosti ja luotettavasti ihmistä tai omaisuutta vahingolta tai rikollisuudelta.

Jonkun on oltava ensimmäinen!

Jälkilaminoitavien tuotteiden osalta ei ole aikaisemmin ollut hyväksymismerkintää vahinkovakuutusyhtiöiden pitämässä listauksessa.  Tuotteiden asentajille on asetettu vaatimuksia, mikä on osaltaan ohjannut käyttäjiä oikeiden asennusliikkeiden pariin. Vakuutusyhtiöiden hyväksyntä selkeyttää asiaa kuluttajien ja asiakkaiden kannalta. Markkinoilla on ollut tuotteita, joiden testaus ja lujuus ovat perustuneet vain valmistajan omiin testeihin sekä tuotteen edustajien omiin kokemuksiin – ei standardisoituihin testeihin.

 Glassgard 1200 -murtosuojakalvoistamme on nyt tullut vahinkovakuutusyhtiöiden virallisesti hyväksymä tuote. Glassgard-murtokalvot on testattu VTT:ssä ja monissa muissakin virallisissa tutkimuslaitoksissa. Hyväksyntä velvoittaa myös, että tuotteiden asennusliikkeet noudattavat tarkasti annettuja ohjeita ja määräyksiä.

Laadukas ja standardoitu turvatuote voi tuoda säästöjä, vaikkei vahinkoa tapahtuisikaan. Monet vakuutusyhtiöt myöntävät etuja ja jopa alennusta hyväksytyistä turvallisuutta ja murtosuojausta parantavista ratkaisuista.

Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *