Oikein sijoitettu valvontakamera turvaa jo olemassaolollaan

Kiinteistön turvallisuus muodostuu monen teknisen turvasuojan yhteistyönä. Parhaimmillaan vahinkojen ja rikollisuuden torjunta seisoo neljällä jalalla, jotka muodostuvat kulunvalvonnasta, rikosilmoitusjärjestelmistä, ovien ja ikkunoiden murtosuojauksesta sekä kameravalvonnasta. On kuitenkin muistettava, että tekniikka auttaa ihmistä, mutta ei korvaa ihmisen tekemiä havaintoja ja aitoa välittämistä omasta asuinympäristöstä. Myös yksityisyyden suoja pitää huomioida erityisen hyvin.

Kameravalvonta yleistyy ja monipuolistuu jatkuvasti kiinteistöjen suojauksessa.  Jo pelkkä kameroiden näkyminen ehkäisee ennalta ilkivaltaa ja rikollisuutta. Kameran edessä ei tee mieli rötöstellä.

Valvontakamera oikeaan paikaan

Valvontakameroiden sijoittaminen kannattaa suunnitella huolellisesti. Muuten voi pahimmillaan joutua toteamaan kameran olleen tyhjän panttina, silloin kun sitä olisi tarvittu. Olosuhteet muuttuvat usein merkittävästi eri aikoina suhteessa kameran asennushetkeen. Oikein asennetut valvontalaitteet lisäävät yhteistä turvallisuutta eivätkä aiheuta närkästystä ja mielipahaa.

Ensinnäkin hyvä valvontakuva edellyttää riittävää valaistusta kaikkina aikoina. Jos valaistus ei riitä valvottavassa kohteessa öiseen aikaan, pitää lisätä keinovaloa. Esimerkiksi rikolliset liikkuvat tunnetusti erityisesti virka-ajan ulkopuolella. Ongelmia voi kuvanlaadulle syntyä myös, jos kohteen valaistus on hyvin epätasainen, esimerkiksi jos kameran näkymässä on kirkas mainoskyltti. Valaistuksen puutteita voi kompensoida infrapunakameroilla, mutta laadukkaidenkin kameroiden ”kyvyt” loppuvat pimeässä noin 10 metriin.

Kameravalvonnan olosuhteet voivat muuttua epäedullisiksi myös monista muista syistä. Kannattaa varmistaa esimerkiksi, ettei kameran eteen voi kasautua lunta, kasvaa kasvillisuutta, pysäköidä pakettiautolla tai sijoittaa mainos- tai opastekylttejä. Siitäkään ei ole paljon hyötyä, jos kamera kuvaa liian jyrkästi ylhäältä alaspäin. Päälaesta tai lippalakista ei saa paljon irti henkilön tunnistukseen.

Kameran sijoituspaikalle on sanansa sanottavana myös Suomen lakikirjalla. Lisätietoa löytyy Kameravalvontaoppaasta.

IP-kameran kuvaa mistä tahansa

IP-valvontakameroiden myötä kameravalvonnan käyttöönotosta on tullut entistä helpompaa ja edullisempaa. Kunhan verkkoyhteys löytyy, valvontakameran näkymää voi tutkailla milloin tahansa tietokoneella tai vaikka älypuhelimella.  Luotettavat ja yksinkertaiset valvontakameraratkaisut ovat nyt kaikkien ulottuvilla.

Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *