Auringossa kylpevä auto koettelee terveyttä ja kukkaroa

Kesä tulee ja aurinko alkaa paahtaa. Kiva juttu, jos istuu terassilla tai makoilee rannalla, mutta auton sisällä liikaa on joskus liikaa.

Auringossa seisovan auton sisätilan lämpö nousee herkästi saunalukemiin. Ruotsin Kennelklubin selvitysten mukaan säätilan ei tarvitse olla edes helteinen, kun lämpötila voi kohota auton sisällä jopa +85 asteeseen.

Tämä on jokaiselle tukalaa, ja auton kuumuus on jopa hengenvaarallista etenkin pienille lapsille sekä lemmikeille, joita ylilämpeneminen uhkaa muutamissa minuuteissa. Jokaiselle pitäisi olla toki olla itsestään selvää, ettei kuuman auton sisään saisi jättää lasta tai koiraa edes kauppareissun ajaksi.

Kun auton saa liikkeelle, ilmastointi alkaa pelastaa tilannetta – jos sellainen on. Kovilla helteillä ilmastointilaitteellekin on rasittava urakka tiputtaa lämpöä paahdelukemista.

Aurinkosuojakalvo auttaa moneen

Aurinkosuojakalvolla on nimensä mukainen tehtävä. Se suojaa autoa ja sen matkustajia auringon kuumuudelta ja säteilyn vaaroilta. Kalvo rajoittaa auringon lämpöä jopa 65 prosenttia ja UV-säteilyn lähes kokonaan. Helteelläkin tummennuskalvolla varustetussa autossa on siis siedettävät ja terveelliset olosuhteet.

Autokalvo ei säästä pelkästään kuljettajan hermoja, kun matkanteko on viileämpää eikä kuumuus aiheuta ylimääräistä kanssamatkustajien kitinää. Suojakalvo tuo säästöjä myös kukkaroon.

Kun ilmastointilaite pääsee vähemmällä, vähenee samalla myös polttoaineen kulutus. Kalvon ansiosta aurinko ei haalistuta auton väriä ja sisustuksen tekstiilejä. Auton arvo voi myös kasvaa autokalvon tuoman tyylikkään ja yksilöllisen ilmeen ansiosta.

Auringonsuojakalvo parantaa myös ajoturvallisuutta, kun se eliminoi tehokkaasti auringon häikäisyä. Ja onhan se mukavaa nähdä liikennevalojenkin vaihtuminen riippumatta mistä suunnasta aurinko sattuu paistamaan ja heijastamaan.

Sun-Gard -autokalvoissa korkea laatu on vakiona ja vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin löytyy runsaasti. Sopivan kalvon valinnassa kannattaakin hyödyntää asiantuntijaa.

 

Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *