IP-kameroilla terävämpää valvontaa

Kameravalvonnan tekniikka on ottanut harppauksia eteenpäin. Ei siitä ole kovinkaan monta vuotta aikaa, kun esimerkiksi jonkun Poliisi-TV:n tapaisessa ohjelmassa esiteltiin suhruista valvontakameran kuvaa ja kysyttiin katsojilta: Tunnistatko rikollisen? No, takuulla tuli runsaasti vastauksia, kun kuvasta ei tahtonut erottaa oliko kyseessä mies vai nainen.

Vaikka analogisetkin kamerajärjestelmät ovat takavuosista kehittyneet, niiden kuvatarkkuutta ei voi mitenkään verrata nykyisten IP-kameroiden tarjoamaan kuvalaatuun. Kun analogiset kamerat tarjoavat parhaimmillaan 720 x 576 kuvapisteen resoluution, megapikselikameroilla päästään moninkertaiseen tarkkuuteen. Rekisterikilvet erottaa ja kasvot tunnistaa oikeasti, ilman arvailuja.

Suurempi resoluutio mahdollistaa terävämmän kuvan lisäksi suuremman alueen valvonnan samalla kameralla.

Uusi tekniikka helpottaa

IP-kamerajärjestelmä toimii täysin verkon kautta. PoE-kaapelointi tarjoaa kameroille sähkön ja datan samassa kaapelissa. Näin myös kaapelointikulut pienentyvät, kun kameroille ei tarvitse kaapeloida erillisiä virranottopisteitä. Myös wlan-ratkaisua voi käyttää keventämään kaapelointia.

IP-kamerassa kuvainformaatio muuttuu digitaaliseen muotoon ja kuva siirtyy verkossa tallenninlaitteelle. Kameroilla on oma IP-osoite. Kameran ja tallentimen välillä ei siis ole fyysistä yhteyttä. Verkkokameran kuvaa voi katsoa ja ohjata tietokoneella tai vaikka älypuhelimella mistä tahansa, kunhan nettiyhteys löytyy. Lisäksi järjestelmää voi laajentaa tarpeen mukaan hyvin helposti.

Hintojen lasku ja kehittyneet laatuominaisuudet ovat vauhdittaneet IP-kameroiden suosion kasvua. Erityisesti uudisrakennuskohteissa IP-kamerat ovat jo syrjäyttäneet analogisen vaihtoehdon lähes kokonaan.

Vaikka IP-tekniikka tuntuu aika mutkikkaalta, laadukkaan valvontajärjestelmän hankinta ja ylläpito ei vaadi suurta teknistä ymmärrystä. Valvontakamerajärjestelmän voi hankkia myös palvelupakettina edulliseen kuukausihintaan.

Lisätietoa valvontakameroista ja niiden tekniikasta löytyy Kameravalvontaoppaasta.

Turvalukkari toivottaa lukijoilleen leppoisaa kesää!

Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *