Ikkunan rikkominen ei ole ilmaisunvapautta

Itsenäisyyspäivää vietettiin taas perinteisin menoin. Kansalaiset hiljentyivät television ääreen seuraamaan Tampereen juhlapäivän vastaanottoa kättelyseremonioineen. Ison huomion sai koko repertuaarissa kiekkovieraiden riehunta Tampereen keskustassa ja Sorsapuiston liepeillä.

Juuri itsenäisyytemme ja demokratiamme mahdollistaa, että meillä on vapaus ilmaista mielipiteitämme – kärkevästikin, jos on syytä. Tampereen humalaista ja väkivaltaista hulinointia ei voi kuitenkaan enää kutsua mielenosoitukseksi tai edes sananvapauden harjoittamiseksi.

Kyllä ne todelliset vallan väärinkäyttäjät löytyvätkin kiekkovieraiden puolelta. Niin kuin Jari Tervo kirjoitti osuvasti blogissaan:  ” Ikkunan rikkominen on yhtä vähän mielipide kuin hevosen hakkaaminen jääkiekkomailalla. ”

Poliisin turvaan voi luottaa Suomessa

Tampereella joutui hyökkäyksen kohteeksi lopulta ne, jotka Suomessa ylläpitävät rauhaa ja turvallisuutta – virkapukuiset poliisit.  Poliisi pystyi pitämään päänsä kylmänä ja toimimaan ammattimaisen maltillisesti tilanteeseen nähden.

Jossain toisessa maassa virkavalta olisi voinut toimia tyystin toisin. Poliisille ei juuri kiitosta satele, vaikka se pitää kiitettävästi turvallisuutta ja järjestystä yllä.  Itse asiassa Tampereen väkivaltaiset riehujatkin saisivat kiittää poliisia sakkolapuistaan, mikä on lopulta aika pieni hinta näin rikollisesta toiminnasta.

Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *