Kiveniskuteippi suojaa tehokkaasti autoa – ja helikopteria

Vaikka autolla ajaisi liikenteessä huippuhuolellisesti ja kieli keskellä suuta, joitain kolhuja ei vaan voi välttää. Kivensirut ja talvisin myös renkaiden nastat nakuttavat maalipintaan pieniä, mutta ärsyttäviä hakkaumia. Ahtaalla parkkipaikalla auton kylkeen on saattanut ilmaantua poissa ollessa naarmu – epäilemättä viereen parkanneen auton ovi on auennut hieman liikaa. Tämä ottaa pannuun, etenkin kun vika ei ole itsessä.

Näitä ongelmia voi kuitenkin estää ennakolta. Maalipinnan voi pitää helposti priimakunnossa vaikka koko auton elinkaaren maalinsuojakalvon avulla. Investointi suojakalvoon maksaa itsensä helposti takaisin, kun naarmut eivät rapauta jälleenmyyntiarvoa.

Näkymätöntä suojaa

Maalinsuojakalvot ja kiveniskuteipit ovat äärimmäisen ohuita uretaanikalvoja, jotka asennetaan erityisiin auton kriittisiin kohtiin, kuten konepeltiin, puskureihin, peileihin ja lamppuihin. Ne suojaavat autoa tehokkaasti kiveniskuilta, hyönteisiltä ja raapimilta.

Mikä parasta, laadukasta ja ammattitaidolla asennettua suojakalvoa ei edes huomaa. Kirkas kalvo ei muuta auton ulkonäköä. Autoa voi myös esimerkiksi pestä ja vahata aivan normaaliin tapaan.

Helikopteriteipeistä laadukkaiksi autokalvoiksi

Maalinsuojakalvot ja kiveniskuteipit on valmistettu todella joustavasta ja kestävästä materiaalista. Ne muotoutuvat hyvin kuperille pinnoille.

Jotain materiaalin ominaisuuksista kertoo se, että alun perin ne kehitettiin Vietnamin sodan aikana USAn armeijan tarpeisiin. Ensimmäiset suojakalvot suojasivat helikopterin lapoja lentävältä pölyltä ja roskilta. Autojen kiveniskuteippejä onkin joskus etenkin Yhdysvalloissa kutsuttu myös ”helikopteriteipeiksi”.

Viime vuosina autojen suojakalvot ovat kehittyneet edelleen. Nykyiset laadukkaat autokalvot eivät enää kellastu, haalistu tai halkeile vuosienkaan käytössä. Siksi niille annetaan pitkiä takuuaikoja.

Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *