Turvakalvojen uusilla innovaatioilla räjähdyksensuojaa ikkunoihin

Viimeaikaisista uutisista jokainen voi huomata, että turvattomuus lisääntyy Euroopassa. Nykyisin Suomessakin on syytä miettiä, miten rakennusten ja ihmisten suojelussa voi ja kannattaa varautua ääritilanteisiin. Räjähdyksen kestävät turvakalvot ja niiden tehokkuutta lisäävät innovaatiot ovat uusimpia ratkaisuja huippuluokan ikkunasuojaukseen.

Ikkuna on rakennuksen haavoittuvin osa onnettomuuksissa, vahingonteoissa, räjähdyksissä ja pommi-iskuissa, murroissa ja äärimmäisissä säätiloissa. Onnettomuuksissa lentävät terävät lasinsirpaleet aiheuttavat suurta vaaraa ihmisille. Onneksi näitä tilanteita varten ikkunan voi kuitenkin suojata myös jälkikäteen.

Ikkunalasiin asennettavan turvakalvon perinteinen tehtävä on antaa suojaa rikkoutuneen lasin vaaroilta sekä ilkivallalta ja murroilta. Jos lasia hakkaa vaikka vasaralla, se menee säröille, mutta se pysyy kiinni raameissaan.

Kaikkein vaativimmat riskit, kuten voimakkaiden kemikaaliräjähdysten paineaallot vaativat tehokkaampia turvakalvoja. Näitä edustaa Madicon LTD:n kehittämä SafetyShield 800, joka on erittäin vahva monikerroksinen räjähdyksensuojakalvo.

Lisää räjähdyksenkestävyyttä ankkurointijärjestelmillä

Madicon uudet innovaatiot vievät räjähdyssuojaa vielä askeleen pidemmälle. Turvakalvon ohessa ikkunaan voi asentaa kiinnittää ankkurointijärjestelmän, joka ankkuroi turvakalvon ikkunanpuitteisiin joka reunalta. Näin voimakkaassakin räjähdyksessä ikkunalasi pysyy tiukasti karmeissaan – tätä vakuuttavat puolueettomat testitulokset. Ja vastaavia ratkaisuja ei ole muilla valmistajilla.

Patentoituja ankkurointijärjestelmiä on erityyppisiä, esimerkiksi lentokoneiden siivissäkin käytettyjä reunalistajärjestelmiä sekä alumiinista valmistettuja kehysjärjestelmiä. Erilaiset ratkaisut ovat suunniteltu eri ikkunakarmityypeille ja kohteiden erilaisille vaatimuksille. Yhteistä ankkurointijärjestelmissä on se, että ikkunan räjähdyksenkesto kasvaa niiden myötä merkittävästi.

Samalla uutta on, että lisäjärjestelmien myötä turvakalvojen tehdastakuu ulottuu koko turvakalvoratkaisuun – myös ankkurointiin. Yleensä ikkunakalvojen valmistajat antavat takuun vain itse kalvolle.

Madicon räjähdyksensuojakalvot ja niiden kiinnitysjärjestelmät ovat nyt ensimmäistä kertaa saatavilla Suomessa ja koko Pohjoismaissa. Ne nostavat ikkunaturvallisuuden täysin uudelle tasolle.

Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *