Onko se kassakaappi tai paloturvakaappi milloin turvakaappi riittää?

Tässäkin asiassa pätee viisaus, ettei sama ratkaisu sovi joka tarpeeseen. Olemmekin itsemme vihollinen, kun analyyttistä päätöstä pitäisi tehdä. Ihmisten kyky sietää itselle epämieluisia totuuksia on äärimmäisen heikko. Ihmisluonnolle on tyypillistä, että vastaanotto kytketään pois päältä juuri sillä hetkellä, kun joku erehtyy sanomaan jotain tämänsuuntaista.  Pidempään avioliiton satamassa kelluneet saattavat tunnistaa ongelman itsekin.

Meillä ihmisillä on taipumus ottaa vastaan vain sellaista tietoa, joka tukee vanhoja näkemyksiä. Omia käsityksiä haastava tieto ei mene perille, koska se torjutaan aktiivisesti. Kirsikkana kakun päällä on vielä torjunnan vahvistuminen; kun lähemmäksi itseä tullaan.

Silti välillä pitäisi ravistella asenteita: jopa vuosikymmeniä vanhat tuotteet ja toteutukset väsyvät mekaanisesti ja vanhenevat. Lisäksi peliin tulee myös se, että roistojenkin tekninen taito kehittyy. Onneksi ei valmistajien tuotekehityskään polje paikoillaan, vaan nykyaikaiset järjestelmät ovat edenneet huimasti siitä, kun vanhassa Komisario Palmu elokuvassa Radio teki murron.
Liian usein sitä itse tuntee olevansa lähinnä hämärämies, kun tällaista kertoo ja joskus jopa varoittaa ihmisiä. Vastaanotto käännetään tyystin pois päältä, ja epäilyt kuitataan sillä, että myyntimiehen silmissä pyörivät vain euron kuvat. Todellinen asia häivytetään taka-alalle. Lasku tulee maksettavaksi sitten myöhemmin.

Palatakseni tuohon otsikkoon. EU on tehnyt hyvää työtä siinä, että tuotteita on sertifioinnin avulla mahdollisuus saattaa samalle viivalle. Jos suojelutarpeesi täyttää vaikka palo-turvakaappi, on siinäkin syytä pohtia, kauanko niiden on luokiteltu suojaavan kaapin sisällä olevaa materiaalia. Jos suojaus on 30 min, voi itse arvioida, onko mahdollista siinä ajassa saada palokuntaa paikalle ja vielä tehdä sammutustyöt kattavasti.

Sama koskee avainten säilytystä.  Peltikaappien aika varsinaiseen suojaavaan säilytykseen on ohitse. Kun avainkaappia käytetään osana avainhallintaa, älykaappina,
on kevyempi ratkaisu paikallaan.

Pidetään siis vastaanotto päällä kun teemme turvaratkaisuja joiden vaikutus voi olla hyvinkin laaja.

Katso video joka miehen kaappitestistä

Tutustu kassa-ja palokaappeihin

Tutustu avainturvakaappeihin

Tutustu älykaappeihin

 

Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *