Joulun tohinaa

Jouluun kuuluu ehkä turhankin paljon kaikkea valmistelua ja tohinaa: lahjarumbaa, nurkkien siivoamista, kynttilöiden, jouluvalojen ja -koristeiden ripottelua sisälle ja ulos, ruuanlaittoa ja muuta jouluhässäkkää. Osa lähtee kotoa joulun ajaksi matkoille, sukulaisiin tai mökille. Jotta itse joulunvietto sujuisi seesteisesti ja ilman odottamattomia ongelmia, kannattaa käyttää myös hetki joulun turvallisuuskysymysten parissa. Joulu tuo tullessaan muutamia osin sesonkiluonteisia kodinturvallisuusriskejä. Niistä selviää toki ihan maalaisjärjellä ja varmistamalla selkeimpien vaaranpaikkojen turvallisuus.

Alla muutama pointti turvalliseen joulun viettoon:  

  • Kun kerran siivoat, imuroi myös kodinkoneiden ja sähkölaitteiden taustat ja tuuletusaukot pölystä. Runsas pöly laitteissa ja niiden tuuletusaukoissa voi aiheuttaa palovaaran.
  • Jouluun kuuluvat kynttilät ja ulkotulet.  Varmista, että kynttilä on tukevasti pidikkeessä, jossa ei ole syttyviä mansetteja. Sijoita kynttilät etäälle toisistaan ja syttyvistä koristeista, verhoista yms. Ulkotulet pitää sijoittaa aina etäälle rakennuksista, palamattomalle alustalle ja suojaan tuulelta ja sateelta. Niitäkin pitää valvoa. Ulkotulien polttaminen parvekkeilla on kielletty.
  • Tarkista, että palovaroittimesi toimii. Sammutuspeite on edullinen ja nopea ensisammutusväline.
  • Älä käytä sisäkäyttöön tarkoitettuja jouluvaloja ulkona ja noudata muutenkin valojen käyttöohjeita. Tarkista ja hankkiudu eroon valoista, joiden johto on rispaantunut ja lampunpidikkeet rikki.  Käytä ulkona vain ulos tarkoitettua jatkojohtoa.
  • Varmista, että ovet ja ikkunat on lukittu kunnolla, kun lähdet muualle joulun viettoon. Laita lukko valintanupista takalukko asentoon, parasta olisi erillinen lukittu turvalukko.
  • Jos olet pitempään poissa, jätä asuntosi asutun näköiseksi. Ajastimella voi jättää pari valoa päälle illaksi ja naapurin kanssa voi sopia postin tyhjentämisestä, tai sovi postin kanssa  jakelun keskeytyksestä.
  • Rikosilmoitinlaitteet ja valvontakamera antavat lisää mielenrauhaa. Voit tarkistaa IP-kameroiden näkymää kodistasi mistä ja milloin tahansa verkon kautta.

Joulu on sopuisan yhdessäolon, levon ja rauhan aikaa. Ota kaikki irti pyhistä – nyt voi ladata hyvällä mielellä akkuja.

Kiitos kaikille lukijoille, asiakkaille ja yhteistyökumppaneille kuluneesta vuodesta 2017!  Kiireetöntä ja turvallista joulua ja hyvää uutta vuotta, toivottaa Turvalukkari

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *