Kun drone ilmassa lensi

Nykypäivänä ikkunoihin asennettavat aurinko- ja turvakalvot ovat yleisiä varusteita kiinteistöissä ja ajoneuvoissa. Kun rakennusten ikkuna-alat kasvavat, auringonsuojakalvot suojaavat kesäisin paahteelta ja talvisin lämpöhukalta. Turvakalvot suojaavat puolestaan ikkunalasia onnettomuuksilta ja ilkivallalta. Vähemmälle huomiolle ovat jääneet erilaiset näkösuojakalvot. Asia tuli mieleeni, kun luin Nordean viestintäjohtajan blogia tapahtumasta viime kesäkuussa. Siinä tuli esille hämmentävä uutinen. Ylen MOT-ohjelma kuvasi drone koneella yhtiön ikkunoista sisään viime helmikuussa.
Tilanteen teki tukalaksi se, että työn alla oli pörssitiedote. Taustalla oli Nordean haluttomuus vastailla toimittajien kysymyksiin, joten toimitus päätti kuvata rakennusta ulkopäin kuvituskuvaksi.
Toiminta on sinällään laillista, koska ei oltu lentokieltoalueella.
MOT-toimitus vakuutti, että kuvausaika oli sattuma ja mitään salaista tietoa ei edes haluttu saada. Tapahtuma antaa kuitenkin kuvan miten eri tavoilla voisi pahantahtoinen toimija hankkia tietoa haltuunsa. Pankit ovat turvaprofiililtaan ns. korkean tason kohteita, mutta oliko tämä mahdollisuus jäänyt turvakartoituksessa huomioita vailla?  Teknisesti tämä asia on osattu eliminoida jo pidemmän aikaa ja siihen on hyvät ratkaisut.  Enkä nyt tarkoita verhoja ikkunoiden edessä!
Suomessa Safetyset Oy on kulkenut ikkunakalvojen maahantuojana jo 25 vuotta alan kehityksen kärjessä mukana. Usein keskitytään fyysiseen suojaamiseen, eikä sekään ole huono asia. Laadukkaat turvakalvot ovat optisesti niin hyvälaatuisia, etteivät ne näkösuojaongelmaa poista. Turvakalvo voidaan yhdistää näkösuojaan tai käyttää pelkästään näkösuojakalvoa. Tämä on riittävän tehokas suoja lennokeille ja muille uteliaille silmille.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *