Onko nyt syytä katsoa kriittisesti omia suojautumistarpeita?Viimeaikaisista uutisista jokainen on voinut huomata, että turvattomuus lisääntyy Euroopassa. Halusimme tai emme, näistä tapahtumista syntyy tarve tarkastella omia ja yrityksemme suojautumistarpeita. Monissa saneerauskohteissa tämä suojautumispuolikin turvallisuudesta korjataan nykyisin kuntoon muiden toimien kanssa. On syytä miettiä, miten rakennusten ja ihmisten suojelussa voi ja kannattaa varautua myös ääritilanteisiin. Räjähdyksenkestävät turvakalvot ja niiden tehokkuutta lisäävät innovaatiot ovat uusimpia ratkaisuja huippuluokan ikkunasuojaukseen. Ikkuna on rakennuksen haavoittuvin osa onnettomuuksissa, vahingonteoissa, räjähdyksissä ja pommi-iskuissa, murroissa ja äärimmäisissä säätiloissa. Onnettomuuksissa lentävät terävät lasinsirpaleet aiheuttavat suurta vaaraa ihmisille. Onneksi näitä tilanteita varten ikkunan voi kuitenkin suojata myös jälkikäteen. Ikkunalasiin asennettavan turvakalvon perinteinen tehtävä on antaa suojaa rikkoutuneen lasin vaaroilta sekä ilkivallalta ja murroilta ja ostaa lisäaikaa. Kun lasia hakkaa tylpällä esineellä, vaikka vasaralla, se voi mennä säröille, mutta se pysyy kiinni raameissaan. Kaikkein vaativimmat riskit, kuten voimakkaiden kemikaaliräjähdysten paineaallot vaativat tehokkaampia turvakalvoja. Näitä edustaa esimerkiksi Safetyset Oy:n edustama SafetyShield 800, joka on erittäin vahva monikerroksinen räjähdyksensuojakalvo. Uusilla innovaatioilla voidaan räjähdyssuojaa viedä vielä askeleen pidemmälle. Turvakalvon ohessa ikkunaan voi kiinnittää ankkurointijärjestelmän, joka ankkuroi turvakalvon ikkunanpuitteisiin joka reunalta. Näin voimakkaassakin räjähdyksessä ikkunalasi pysyy tiukasti karmeissaan – tätä vakuuttavat puolueettomat testitulokset. Patentoituja ankkurointijärjestelmiä on erityyppisiä, esimerkiksi lentokoneiden siivissäkin käytettyjä reunalistajärjestelmiä sekä alumiinista valmistettuja kehysjärjestelmiä. Erilaiset ratkaisut ovat suunniteltu eri ikkunakarmityypeille ja kohteiden erilaisille vaatimuksille. Yhteistä ankkurointijärjestelmissä on se, että ikkunan räjähdyksenkesto kasvaa niiden myötä merkittävästi. Samalla uutta on, että lisäjärjestelmien myötä turvakalvojen tehdastakuu ulottuu koko turvakalvoratkaisuun – myös ankkurointiin. Yleensä ikkunakalvojen valmistajat antavat takuun vain itse kalvolle.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *