Kesäautoilija – älä tingi turvallisuudesta, taloudellisuudesta ja mukavuudesta

Moni pakkaa kesälomalla perheensä ja matkatavarat autoon ja suuntaa mökille, sukuloimaan, matkailukohteeseen tai kesätapahtumaan. Oikealla asenteella automatka etenee mukavasti ja stressittömästi. Alla muutama vinkki leppoisampaan, taloudellisempaan ja turvallisempaan loma-autoiluun.

Turvallinen ja myös kukkaroa säästävä ajotapa löytyy pitkälti korvien välistä. Kun höllää kaasujalkaa ja huomioi ajo-olosuhteet, säästää myös pitkän pennin polttoainekuluissa. Lomareissulla pitää unohtaa kiire ja kireys ratin takana.

Rengaspaineet kannattaa tarkistaa säännöllisesti ja silloin, kun on lähdössä pidemmälle reissulle. Jos ajaa liian pienillä paineilla, vierintävastus kasvaa. Näin polttoainetta kuluu enemmän ja itse rengaskin kuluu nopeammin. Ennen matkaa on syytä tarkistaa myös öljyt, valot ja pesunesteen määrä.

Autokalvo torjuu tukaluutta ja terveysriskejä kesällä

Kesäkuumalla pitää huolehtia kuljettajasta ja kanssamatkustajista. Pidä levähdys- ja ruokataukoja riittävän usein.

Älä jätä kesällä lasta tai lemmikkiä autoon, kun käyt asioilla – ei edes lyhyeksi aikaa. Aurinko nostaa sisätilan lämpötilan nopeasti yli 50 asteen vaikka sää ei olisi edes helteinen.

Kuuma auto on tietysti tukala kaikille. Autokalvo suojaa tehokkaasti matkustajia auringon kuumuudelta ja säteilyn vaaroilta. Aurinkosuojakalvo rajoittaa auringon lämpöä jopa 70 prosenttia ja UV-säteilyn lähes kokonaan.

Autokalvo antaa helteelläkin siedettävät ja terveelliset olosuhteet, ja samalla syntyy myös säästöä, kun ilmastointilaite pääsee vähemmällä. Tummennuskalvo ehkäisee myös häikäisyä ja suojaa autossa olevaa matkatavaraa ja muuta omaisuutta vieraiden katseilta.

Maalipinta koetuksella soratiellä ja hyönteisparvessa

Osan matkaa mökki- ja mummolareissuilla voi joutua ajamaan päällystämättömillä sorateillä tai kapeilla metsäteillä. Kiveniskuilta ja oksien raapimilta voi olla vaikea välttyä. Maalinsuojakalvo on helppo tapa suojata auton maalipintaa naarmuilta ja hyönteisiltä.

Matkustat sitten autolla tai muulla kulkuvälineellä tai lomailet ihan vain kotosalla, tärkeintä on unohtaa turha hötkyily ja nauttia Suomen suvesta.

Myös Turvalukkari jää tässä kohtaa kesätauolle ja toivottaa lukijoilleen leppoisaa kesää!

Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Kesäautoilija – älä tingi turvallisuudesta, taloudellisuudesta ja mukavuudesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *