Iskunkestävää turvallisuutta ikkunoihin

Mikään ei hätkähdytä niin kuin rikkoutuneen lasin kilinä. Oli kyse vahingosta tai sitten tahallisesta ilkivallasta tai murtautumisesta, ikkunalasi on heikoin lenkki kiinteistön turvallisuudessa. Onneksi ikkunaturvallisuuden voi saada täysin uudelle tasolle helposti ja edullisesti.

Turva- ja sirpalekalvot yleistyvät toimisto- ja liikeikkunoiden sekä myös asuintalojen ikkunoiden suojauksessa murroilta, ilkivallalta ja vahingoilta. Turvakalvon kustannustehokkaana etuna on, että sen voi asentaa jo olemassa olevaan lasipintaan. Noin kuukaudessa kalvo laminoituu ikkunan pintaan. Ikkunasta tulee joustava ja kestävä kovillekin iskuille.

”Kilikaliton” ikkuna suojaa murroilta ja sirpaleilta

Olen usein kuullut myös epäilyjä etenkin mitä tulee turvakalvojen mahdollisuuksiin ehkäistä murtoja. No, turvakalvo ei voi kokonaan estää sinnikästä murtomiestä pääsemään sisätiloihin, mutta kyllä laadukkaasti jälkilaminoidun ikkunalasin läpäisy edellyttää todella paljon työtä ja vaivaa.

Ikkunalasia saa hakata esimerkiksi kivellä melkoisella metelillä minuuttikaupalla ja silti se voi pysyä säröillä raameissaan. Tämä työläs ajantuhlaaminen vaatii melkoista pokkaa paatuneimmallekin rikolliselle. Jos ikkunaan on asennettu myös lasinrikkoilmaisin tai tärinätunnistin, murtosuojauksesta tulee vieläkin luotettavampi. Sävytetty kalvo suojaa myös yksityisyyttä ja auringon paahteelta.

Todistusaineistoa maailmalta

Pitkän kehitystyön tuloksena syntyneet GlassGard sirpale- ja -murtosuojakalvot ovat alansa johtavia tuotteita joka puolella maailmaa. Alla olevan linkin kautta pääset YouTube-videoon, jossa chileläinen ikkunakalvofirma vertaa tavallisen lasin sekä GlassGardilla laminoidun lasin pärjäämistä pesäpallomailan iskuille. Lopputulos on toki arvattava.

Youtube-video turvakalvotestistä Chilessä

 

Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *